Ψήφισαν 53.000 καθηγητές σε 1.800 σχολεία της χώρας

Ψήφισαν 53.000 καθηγητές σε 1.800 σχολεία της χώρας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλπες στήθηκαν την Παρασκευή στα περίπου 1.800 γυμνάσια και λύκεια της χώρας για να ψηφίσουν οι 53.000 καθηγητές για την επιλογή διευθυντή.

Το νέο σύστημα που καθιέρωσε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ορίζει ότι για την τελική επιλογή των διευθυντών κάθε σχολικής μονάδας θα μετρήσουν κατά τα 2/3 της μοριοδότησης τα ακαδημαϊκά προσόντα και η εμπειρία των υποψηφίων και κατά το 1/3 η ψήφος των καθηγητών κάθε σχολείου.

Στις αρχές Ιουνίου είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη διαδικασία στα δημοτικά σχολεία, στα οποία εξελέγη το 80% των απερχόμενων διευθυντών. Επίσης, στο νομοσχέδιο για την παιδεία που δόθηκε για διαβούλευση, συστήνεται αυτοτελές Τμήμα Στελεχών Εκπαίδευσης, το οποίο θα είναι αρμόδιο για την επιλογή και τοποθέτηση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης, των διευθυντών εκπαίδευσης και των σχολικών συμβούλων, καθώς και των διευθυντών των σχολείων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή