Παράταση δηλώσεων μέχρι τις 20 Ιουλίου σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Παράταση δηλώσεων μέχρι τις 20 Ιουλίου σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη να ανακοινώσει τη σχετική παράταση, που ενδεχομένως να μην επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Και αυτό διότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 1,77 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και απομένουν περίπου 4,3 εκατ. γα να ολοκληρωθεί η υποβολή. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση επέμενε στην αρχική προθεσμία της 30ής Ιουνίου, θα έπρεπε από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους να υποβάλλονται 605.000 δηλώσεις ημερησίως! Προφανώς αυτό είναι αδύνατο, δεδομένου ότι το σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοια δεδομένα. Με την παράταση μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα πρέπει σε καθημερινή βάση να υποβάλλονται περισσότερες από 155.000 δηλώσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα θα μπορούσε να δεχθεί τέτοιο όγκο δεδομένων, ωστόσο δεν έχει δοκιμαστεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων δείχνει ότι το σύστημα «κρασάρει» πολύ εύκολα σε μαζικές υποβολές δηλώσεων. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνταν λογιστές και φορολογούμενοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους τις βραδινές ώρες.

μφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΓΓΔΕ, μέχρι χθες το βράδυ είχαν εκκαθαριστεί 1.734.324 δηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή