Απεργία ναυτεργατών «έκλεισε» τη Μάγχη

Απεργία ναυτεργατών «έκλεισε» τη Μάγχη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΛΑΙ. Κλειστά παρέμειναν χθες το λιμάνι του Καλαί και η σήραγγα της Μάγχης, εξαιτίας απεργίας των ναυτεργατών, που διαμαρτύρονταν για την εξαγορά της εταιρείας MyFerryLink από την ανταγωνιστική DFDS, η οποία θα οδηγήσει σε 500 απολύσεις.

Χθες το πρωί, οι απεργοί απέκλεισαν το λιμάνι και την είσοδο της σήραγγας της Μάγχης, ενώ απομακρύνθηκαν μόνο ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, στην οποία έγινε χρήση δακρυγόνων και τραυματίσθηκαν δύο άτομα. Λίγο αργότερα επανήλθαν καίγοντας λάστιχα στις σιδηροδρομικές γραμμές, με αποτέλεσμα να κλείσει εκ νέου η σήραγγα. Η διαμαρτυρία τους στρέφεται εναντίον του διαχειριστή της σήραγγας Eurotunnel, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του την εταιρεία στην οποία εργάζονταν.

«Η εταιρεία κατανοεί πολύ καλά τις ανησυχίες των λιμενεργατών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Eurotunnel, και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι αύριο θα γίνουν οι κατάλληλες προτάσεις για τις θέσεις εργασίας». Στο σύντομο διάστημα που έμεινε η σήραγγα ανοικτή, φορτηγά μπήκαν στην ουρά, προκειμένου να μεταφορτωθούν σε ειδικά τρένα για την υποθαλάσσια διάσχιση.

Εικόνες τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανεβούν στο πίσω μέρος φορτηγών που κινούνταν αργά, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους οδηγούς. Σε άλλες εικόνες, αστυνομικοί εμφανίζονται να ψεκάζουν τους μετανάστες με σπρέι χημικών ενώ εκείνοι τρέχουν. Στο Καλαί υπάρχει καταυλισμός τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Μάγχη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή