Παράταση για την υποβολή δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, με απόφαση που εξέδωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Σύμφωνα με την απόφαση, ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20ή Ιουλίου 2015, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015. Επίσης παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015. Πάντως, σε κάθε περίπτωση τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου, ενώ οι επιχειρήσεις το αργότερο μέχρι την 21η Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει την επόμενη μέρα από την υποβολή της δήλωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και απομένουν 4 εκατ. ακόμα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από την εκκαθάριση των 1.965.335 δηλώσεων προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

• 716.668 φορολογούμενοι θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα. Ο καθένας από αυτούς πρέπει να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 804 ευρώ (επιπλέον φόρος). Στην περίπτωση που ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ στις 31 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%.

• 406.421 φορολογούμενοι θα λάβουν επιστροφή από την εφορία. Ο καθένας από αυτούς θα λάβει επιστροφή φόρου κατά μέσο όρο 244 ευρώ. Το πότε θα πιστωθεί από το Δημόσιο το ποσό στους λογαριασμούς είναι άγνωστο δεδομένων των κακών οικονομικών συνθηκών.

• 842.246 φορολογούμενοι οι οποίοι αποτελούν το 42,86% του συνόλου των φορολογουμένων των οποίων η δήλωση έχει εκκαθαρισθεί δεν θα καταβάλουν κανέναν επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή