Το Σάββατο στις 15:00 το Eurogroup για την Ελλάδα

Το Σάββατο στις 15:00 το Eurogroup για την Ελλάδα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου ορίστηκε τελικώς η συνεδρίαση του Eurogroup, της οποίας θα προεδρεύσει ο επικεφαλής του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup ενημερώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τον ιστότοπο του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Eurogroup θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Το συγκεκριμένο Εurogroup λαμβάνει χαρακτήρα συνεδρίασης «τελευταίας ευκαιρίας», μετά τον άκαρπο κύκλο των έντονων διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Ομως σε περίπτωση μη συμφωνίας, το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι, αλλά αυτή τη φορά για να εξετάσει το plan b, δηλαδή όλα τα δεδομένα που αφορούν τη θωράκιση της Ευρωζώνης από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, που τελείωσε για άλλη μία φορά χωρίς συμφωνία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή