Κωνσταντοπούλου κατά πάντων

Κωνσταντοπούλου κατά πάντων

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιμονή της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να συντηρήσει το «πολεμικό κλίμα» έναντι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο το επιχείρησε και χθες σε συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει μια πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά πράγματα σύγκρουση ανάμεσα σε πρόεδρο του Κοινοβουλίου και εκπροσώπους κομμάτων.

Στις συγκρούσεις αυτές, που προσέλαβαν γρήγορα προσωπικό χαρακτήρα και σημαδεύτηκαν από ακραίες εκφράσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου βρήκε «συμμάχους» μόνο ορισμένους εκ των παρισταμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως η πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε διατάξεις του Κανονισμού προκειμένου να απειλήσει ακόμα και με αποβολή για τη συμπεριφορά τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Οι συγκεκριμένοι είχαν εντόνως εκφράσει τη διαμαρτυρία τους όχι μόνο για τον τρόπο λειτουργίας της προέδρου γενικότερα, αλλά και για το γεγονός ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε απαξιωτικά σχόλια σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι απαξιωτικό σχόλιο έκανε και για τον κ. Σπ. Λυκούδη, αλλά ο βουλευτής του «Ποταμιού» δεν έδωσε συνέχεια.

Ως οξύτερο θεωρείται το επεισόδιο με τον κ. Ν. Καραθανασόπουλο: ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε κάποια στιγμή ότι «η Επιτροπή Αλήθειας Χρέους είναι καρικατούρα» και πως «το προκαταρκτικό πόρισμα δεν αντέχει σε κριτική». Ακολούθησε εκρηκτικός διάλογος:

Ζ.Κ.: «Είναι να διερωτάται κανείς τι ρόλο παίζετε, κ. Καραθανασόπουλε».

Ν.Κ.: «Ο ρόλος που διαδραματίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος. Αν έχετε τα κότσια, ζητήστε από την κυβέρνηση να διαγράψει μονομερώς το χρέος».

Ζ.Κ.: «Στερείστε της ικανότητας να αξιολογήσετε τα εργαλεία του λαού». Οταν δε, λίγο μετά άφησε, να εννοηθεί ότι άλλα λέει ο κ. Καραθανασόπουλος για το θέμα

και άλλα άλλοι βουλευτές του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων, ο κ. Καραθανασόπουλος της είπε: «Είστε κοινή συκοφάντρια».

Ζ.Κ.: «Είστε απρεπής και δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματός σας με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε».

Ν.Κ.: «Στους συκοφάντες συμπεριφερόμαστε έτσι. Καμία εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που λένε ψέματα».

Ζ.Κ.: «Δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματος».

Ν.Κ.: «Δεν θα το κρίνετε το ΚΚΕ εσείς, μια κοινή συκοφάντρια».

Ζ.Κ.: «Ελπίζω οι κάμερες να έχουν καταγράψει ότι χαριεντιζόσασταν με τους κ. Τραγάκη και Μεϊμαράκη. Ελπίζω να καταγράφηκε αυτό».

Ν.Κ.: «Τη βγάλατε τώρα την κουκούλα; Δεν μπορούμε να συζητάμε;», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τελικά, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση, η πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα διερευνηθεί αν μπορεί να έρθει ο κ. Στουρνάρας πριν από την 6η Ιουλίου, ημέρα που εκείνος έχει ορίσει ως πρώτη διαθέσιμη, αλλιώς θα του ζητηθεί να προσέλθει τη συγκεκριμένη ημέρα στη Βουλή. Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις μέσω των οποίων καταγράφηκε αποστασιοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπαλάφα και Γ. Μπαλαούρα, από την προεδρική τακτική, και πολλά απαξιωτικά σχόλια της κ. Κωνσταντοπούλου για τον κ. Ν. Κακλαμάνη και τον κ. Γ. Τραγάκη.

Ευθέως υποστηρικτικοί της προέδρου εμφανίστηκαν οι Ν. Νικολόπουλος (ΑΝΕΛ), Ηλ. Παναγιώταρος (Χ.Α.), Στ. Λεουτσάκος και Ευγενία Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

Δυσφορία για το κλίμα που διαμορφώθηκε έδειξαν να εκφράζουν οι Μ. Κριτσωτάκης και Β. Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή