Επτά σημεία εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα προτείνει ο ΣΒΒΕ

Επτά σημεία εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα προτείνει ο ΣΒΒΕ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο επτά σημείων αναπτυξιακής εξισορρόπησης στα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στις προτάσεις δανειστών και κυβέρνησης προτείνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Το πακέτο περιλαμβάνει τα εξής:

• Λευκό μητρώο ασφαλιστικού συστήματος για τις συνεπείς επιχειρήσεις που πληρώνουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις και δεν χρωστούν στο κράτος. Για τις επιχειρήσεις αυτές να ισχύουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές.

• Εκ νέου ενεργοποίηση του «Λευκού Τειρεσία» για αυτόνομο συμψηφισμό φόρων και επιστροφών, για τις συνεπείς επιχειρήσεις, μετά τον πρώτο έλεγχο.

• Μείωση των συντελεστών εταιρικής φορολόγησης.

• Θεσμοθέτηση γενναιόδωρου και άκρως ελκυστικού πακέτου αναπτυξιακών κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια. Απαιτείται η άμεση ψήφιση ευέλικτου, σε διαδικασίες έγκρισης, εκταμίευσης επιχορηγήσεων και ελέγχων, αναπτυξιακού νόμου που θα δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης επενδύσεων, τόσο από εγχώριους επιχειρηματίες όσο και από ξένους.

• Απελευθέρωση των αγορών, συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και θεσμοθέτηση μέτρων που τονώνουν την απασχόληση και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

• Δημιουργία ενός σταθερού και απλού ρυθμιστικού περιβάλλοντος με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο, εκτός από την εισροή χρημάτων στα δημόσια ταμεία, τον εκσυγχρονισμό βασικών λειτουργιών του κράτους και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων που θα συνοδεύουν απαραίτητα τις συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις.

Οι προτάσεις του ΣΒΒΕ παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρό του κ. Αθ. Σαββάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας. Οι παράμετροι της παραγωγικής ανασυγκρότησης», που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συμφωνία που προωθείται, υποστήριξε ότι χαρακτηρίζεται από υφεσιακά μέτρα, αμφίβολη εισπραξιμότητα, πίεση ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα, εμπόδια στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή