Περισσότεροι από 200 άμαχοι νεκροί στο Κομπάνι από την επίθεση των τζιχαντιστών

Περισσότεροι από 200 άμαχοι νεκροί στο Κομπάνι από την επίθεση των τζιχαντιστών

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε περισσότερους από 200 άμαχους στο Κομπάνι αφότου εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική έφοδο εναντίον αυτής της πόλης στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι και τα περίχωρά του μετά την έναρξη της επίθεσης την Πέμπτη έχει ανέλθει στους 206, έπειτα από τον εντοπισμό σορών σήμερα» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, που επισήμανε ότι τα περισσότερα θύματα έφεραν τραύματα από σφαίρες.

«Τα θύματα εκτελέστηκαν, σκοτώθηκαν από τις οβίδες του Ισλαμικού Κράτους ή τα πυρά σκοπευτών» που έχουν οχυρωθεί σε κτίρια που έχει καταλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με το OSDH.

«Ολόκληρες οικογένειες έχουν σκοτωθεί» προσέθεσε ο Ράχμαν που διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των πτωμάτων εντοπίστηκε σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της πόλης «εντός κατοικιών ή στους δρόμους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή