Λαγκάρντ: Απαιτείται μια «ισορροπημένη» προσέγγιση στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Απαιτείται μια «ισορροπημένη» προσέγγιση στην Ελλάδα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απογοήτευσή της για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα και την ετοιμότητα του ΔΝΤ να συνεχίσει τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές εξέφρασε χθες η γενική διευθύντρια του Ταμείου, αφότου ενημέρωσε το διοικητικό του συμβούλιο. Οι επόμενες ημέρες θα είναι σαφώς σημαντικές, εκτίμησε η κ. Λαγκάρντ και επέμεινε ότι απαιτείται «ισορροπημένη» προσέγγιση ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια όποτε χρειαστεί, ανέφερε η κ. Λαγκάρντ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το ΔΝΤ. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα», σημείωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη δήλωσή της. Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ, για να συμβεί αυτό, θα «πρέπει να εφαρμοστούν διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηριχθούν από τα κατάλληλα μέτρα ώστε να υπάρξει σταθερότητα της οικονομίας και του χρέους». Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι σήμερα ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΔΝΤ, με την οφειλή να ανέρχεται σε περίπου 26 δισ. ευρώ. Πολλοί οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι έχει τρωθεί σοβαρά η αξιοπιστία του ΔΝΤ εξαιτίας της συμμετοχής του στην ελληνική κρίση και του γεγονότος ότι οι οικονομικές του προβλέψεις για την ελληνική ανάπτυξη και το δημόσιο χρέος αποδείχθηκαν τραγικά λαθεμένες. Επίσης, πολλοί αναλυτές επικρίνουν το Ταμείο κατηγορώντας το ότι παραβίασε τους ίδιους τους κανόνες του όταν δέχθηκε να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να απαιτήσει την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μέσω διαγραφής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή