Συνταξιούχοι χωρίς πρόσβαση στα ΑΤΜ

Συνταξιούχοι χωρίς πρόσβαση στα ΑΤΜ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς πρόσβαση στις συντάξεις του μηνός Ιουλίου μένουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών (χρεωστικές κάρτες). Σήμερα, θα έπρεπε να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ που πιστώθηκαν από την περασμένη Παρασκευή και βάσει του σχεδιασμού, θα έπρεπε να κατατεθούν στις τράπεζες και τα ποσά για την πληρωμή των συντάξεων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ. Αντίστοιχα, αύριο Τρίτη θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων, συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, ώστε να είναι διαθέσιμες από τα γκισέ των τραπεζών την Τετάρτη, 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας τα ποσά που απαιτούνται είναι διαθέσιμα και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς στην ώρα τους. Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί, είναι το πότε θα μπορούν οι συνταξιούχοι να κάνουν ανάληψη και κυρίως το πώς θα εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αυτόματων συναλλαγών ώστε να εισπράξουν τα ποσά από τα ATMs.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων και την ΤτΕ αναζητεί τρόπους προκειμένου οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκαν πιέσεις στη διοίκηση της Εθνικής να λειτουργήσουν συγκεκριμένα καταστήματα για την εξυπηρέτησή τους. Ωστόσο, υπήρχαν διαφωνίες από την πλευρά της τράπεζας, υπό τον φόβο των προβλημάτων που θα δημιουργούσε η συρροή συνταξιούχων σε μικρό αριθμό καταστημάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, χωρίς πρόσβαση σε συντάξεις μένει ένας σημαντικός αριθμός δικαιούχων, ακόμη και του ΙΚΑ, που δεν διαθέτουν κάρτες. Πλέον, βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να αποκλειστούν από κάθε δυνατότητα ανάληψης μετρητών, για όσο διάστημα τα γκισέ δεν είναι προσβάσιμα.

Η ΟΤΟΕ με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό της χώρας, στον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών επεσήμανε τις ευθύνες που τους αναλογούν, οι οποίες «επιβάλλουν να ενεργήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των Τραπεζών, περιφρουρώντας την ασφάλεια των εργαζομένων, του συναλλασσόμενου κοινού και φυσικά τις καταθέσεις των πολιτών». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν επιθυμούν να γίνουν οι ενδιάμεσοι, που όταν ανοίξουν οι τράπεζες θα δεχθούν τις έντονες αντιδράσεις του καταναλωτικού κοινού. Δεν είναι τυχαίο, ότι η ΟΤΟΕ καλεί την ΤτΕ και τις διοικήσεις των Τραπεζών «να πάρουν προληπτικά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα» για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των συναλλαγών με ασφάλεια «για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή