Ξανά «πρωταγωνίστρια» η Κωνσταντοπούλου

Ξανά «πρωταγωνίστρια» η Κωνσταντοπούλου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επεισοδιακό τρόπο και εν μέσω έντασης, ενδεικτικό της κατάστασης του πολιτικού συστήματος αυτές τις ώρες, άρχισε χθες στην Ολομέλεια η συζήτηση ν/σ για θέματα αναπήρων και ασφαλιστικού χαρακτήρα. Αφορμή στάθηκε η –με αυστηρότατη εφαρμογή του Κανονισμού– άρνηση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου να δώσει τον λόγο σε βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης και αμέσως μετά την εισαγωγική της τοποθέτηση, που ήταν γεμάτη επικριτικά σχόλια για δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με το δημοψήφισμα. Το αρχικό επεισόδιο ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων ανάμεσα σε στελέχη της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, και με την πρόεδρο της Βουλής να ζητεί να εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας η «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» των «γαλάζιων».

«Το ερώτημα που απευθύνεται στους πολίτες είναι αυτό που αποφάσισε η Βουλή κατά συντριπτική πλειοψηφία. Αφορά στο “ναι” ή στο “όχι” στο τελεσίγραφο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ονομαστικά και στον κ. Γιουνκέρ. Από του βήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Δ.Στρατούλης, έστρεψε με τη σειρά του τα βέλη στον κ. Γιουνκέρ και σε άλλους αξιωματούχους εκτός Ελλάδος, λέγοντας: «Είναι προσβλητικό και ταπεινωτικό σε βάρος της ανεξάρτητης Ελλάδας, να παρεμβαίνουν σε εσωτερική δημοκρατική διαδικασία». Πριν υποχωρήσει η ένταση και συνεχιστεί η συνεδρίαση με συζήτηση επί του ν/σ, η κ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή παρατήρηση του κ. Γ. Κουτσούκου (ΠΑΣΟΚ) ότι η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε βιομηχανία έκδοσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε ότι η κυβέρνηση εξαναγκάζεται σε τέτοια διαδικασία, τονίζοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και απέναντι στους εκβιασμούς, η έκδοση ΠΝΠ είναι «δημοκρατική πράξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή