Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ζητεί Μνημόνιο 3

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας ζητεί Μνημόνιο 3

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο 3 τη στιγμή που ζητεί από τους πολίτες να καταψηφίσουν τους όρους παράτασης του Μνημονίου 2 ετοιμάζεται να υπογράψει ο κ. Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το νέο Μνημόνιο θα γίνει «με όρους σκληρότερους από αυτούς της πρότασης του Μνημονίου 2, με αναδιαμόρφωση του χρέους, δηλαδή την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι το 2012». Εξηγεί ότι το διετές δάνειο που ζήτησε χθες ο κ. Τσίπρας από τον ESM, με παράλληλη λογιστική αναδιαμόρφωση του χρέους, συνιστά «αξιοποίηση και συνέχεια» της μεγάλης παρέμβασης που έγινε στο δημόσιο χρέος το 2012 και, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος, μέχρι πρότινος καταγγελλόταν υβριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί, έστω και την τελευταία στιγμή λύση «ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα του EFSF και να αποκατασταθεί η ροή του ELA από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να μη βιώσει περαιτέρω ο ελληνικός λαός την εμπειρία των κλειστών τραπεζών και των capital controls».

Ως προς το δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν δύο τρόποι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους: είτε με τον πρωθυπουργό να τάσσεται υπέρ του Ναι, είτε με ταχεία ανάκληση του δημοψηφίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή