Ομπάμα: Στην Ευρώπη οι επιπτώσεις

Ομπάμα: Στην Ευρώπη οι επιπτώσεις

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας όμως ότι οι επιπτώσεις του αφορούν πρωτίστως την Ευρώπη. «Με απλούς όρους, αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μείζον σοκ στο σύστημα. Αλλά προφανώς είναι πολύ οδυνηρό για τον ελληνικό λαό, και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το ποσοστό (οικονομικής) ανάπτυξης στην Ευρώπη», εκτίμησε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα.

«Η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά και χρειάζεται να βρει ένα δρόμο προς την επάνοδό της στην ανάπτυξη, μένοντας παράλληλα εντός της Ευρωζώνης», είπε ο κ. Ομπάμα, σημειώνοντας ότι έχει ενθαρρύνει όλες τις πλευρές, την Ελλάδα, την Ευρώπη και τους διεθνείς πιστωτές της, να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για να βρεθεί λύση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλους θεσμούς ώστε να εξασφαλισθεί πως οι όποιες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές θα ξεπεραστούν το ταχύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή