Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

Επιστρέφουν 230 απολυμένοι του μετρό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες πριν από τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ που σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης έσπευσε να υπογράψει την υπουργική απόφαση για την πρόσληψη των 230 συμβασιούχων του μετρό, που είχαν απομακρυνθεί ύστερα από σχετικό πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Την επαναφορά των 230 συμβασιούχων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος κατά την επίσκεψή του χθες στο υπουργείο Μεταφορών, ο οποίος μίλησε σε εργαζομένους στο πλαίσιο της εκστρατείας της κυβέρνησης υπέρ του «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Το περιστατικό κοινοποίησε ο τομεάρχης μεταφορών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, για να πάρει απάντηση από τον κ. Σπίρτζη ότι καταγγέλλει την επαναπρόσληψη εργαζομένων που παράνομα είχε «τακτοποιήσει» η κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Για την ιστορία να θυμίσουμε στον κ. Αυγενάκη, γνωστό για τη συνήθη λαϊκιστική επικοινωνιακή τακτική του, ότι τους συγκεκριμένους απολυμένους είχαν προσλάβει με τις γνωστές πελατειακές συνήθειες που εφάρμοσε η παράταξή του και το κόμμα του, η Ν.Δ., επί υπουργίας Γιώργου Σουφλιά», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, παραδεχόμενος πρακτικά ότι προχωράει σε επαναφορά εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι εξ αρχής είχαν προσληφθεί παρανόμως.

Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις των 230 δεν ανανεώθηκαν στις αρχές του 2010 ύστερα από πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Η περασμένη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, επικαλούμενη την ανάγκη πρόσληψης 450 ατόμων στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και 200 ατόμων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), είχε προγραμματίσει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που είχαν απομακρυνθεί από την εταιρεία το 2010. Ο προγραμματισμός ήθελε την προκήρυξη διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ. Το σχέδιο διαγωνισμού που απεστάλη στο ΑΣΕΠ προέβλεπε επιπλέον μοριοδότηση στους παλαιούς συμβασιούχους του μετρό με το αιτιολογικό της προϋπηρεσίας. Ωστόσο, το σχέδιο του διαγωνισμού απορρίφθηκε από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» των προσλήψεων των εν λόγω συμβασιούχων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή