Προαναγγελία παραίτησης από τον Γ. Βαρουφάκη

Προαναγγελία παραίτησης από τον Γ. Βαρουφάκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να παραιτηθεί εάν στο δημοψήφισμα της Κυριακής επικρατήσει το ΝΑΙ, δήλωσε χθες στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να υπογράψουμε καμία συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους», για να τονίσει ότι θα προτιμούσε να του κοπεί το χέρι από το να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία.

Προέβλεψε, δε, ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς εκτίμησε ότι και άλλοι υπουργοί δεν θα θελήσουν να υπογράψουν τη συμφωνία. Ουσιαστικά, ο υπουργός Οικονομικών με τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι αν επικρατήσει το ΝΑΙ, θα ακολουθήσουν πολιτικές εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση συντάχθηκε ανοιχτά και υπερασπίσθηκε το ΟΧΙ ως απάντηση που θα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες. Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, καθώς φέρεται ως ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές της επιλογής να προτείνει δημοψήφισμα η κυβέρνηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα γίνει δέκτης επικρίσεων από συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις.

Στην περίπτωση που θα επικρατήσει το ΟΧΙ, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίσθηκε σίγουρος ότι θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις και θα υπάρξει 100% συμφωνία, αλλά διαφορετική από αυτήν που προτείνουν οι δανειστές.

Αναφερόμενος στο προηγούμενο πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών το χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη αποτυχία παγκοσμίως στην Ιστορία», και συμπλήρωσε ότι εάν ψηφισθεί το ΟΧΙ, «μέσα σε μία ώρα θα έχουμε συμφωνία».

Εντύπωση, πάντως, προκάλεσαν οι απαντήσεις του κ. Βαρουφάκη αναφορικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις κλειστές τράπεζες. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει κάτσει σε ουρά για να πάρει τα 60 ευρώ, δήλωσε ότι δεν το έχει κάνει. «Δεν έχω λάβει τα 60 ευρώ που μου αναλογούν, γιατί αισθάνθηκα ότι θα ήταν ανάρμοστο να στηθώ στην ουρά των ΑΤΜ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή