Ευρωπαϊκή κίνηση από επιχειρηματίες

Ευρωπαϊκή κίνηση από επιχειρηματίες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στην πιο κρίσιμη ιστορικά μετά τη μεταπολίτευση στιγμή της πατρίδας μας, οφείλουμε ως επαγγελματίες, ως επιχειρηματίες, πρωτίστως όμως ως απλοί ανήσυχοι Ελληνες πολίτες να αντιληφθούμε το κρίσιμο διακύβευμα. Οφείλουμε να ενωθούμε και να συστρατευθούμε για την Ελλάδα της Ευρώπης», δηλώνει ο Θεμιστοκλής Τσούφης, μέλος της πρωτοβουλίας «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ελλάδα της Ευρώπης», που έχει αποκλειστικό σκοπό την παραμονή της χώρας εντός του ευρώ. Στην επιστολή που απέστειλε στη «Κ», τονίζει την ανάγκη για ψυχραιμία, υπευθυνότητα και συνέπεια, από όλες τις πλευρές. «Ως κίνηση έχουμε πρωτίστως ηθικό καθήκον απέναντι στα παιδιά μας να προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, η οποία κατοχύρωσε τη δημοκρατία, ενίσχυσε την ασφάλειά μας και επιτάχυνε τη βελτίωση του βιοτικού μας επίπεδου. Εχουμε όλοι την υποχρέωση για το μέλλον όσων σήμερα είναι απέναντί μας μη έχοντας να χάσουν κάτι, όπως λένε, να θεσπίσουμε και να εφαρμόσουμε όσα κατ’ ελάχιστον αποτελούν κανόνες και δομές σε όλα τα σύγχρονα ευνομούμενα κράτη. Είναι αδιανόητο και εγκληματικό για το έθνος μας να εθελοτυφλούμε ακόμη και σήμερα και να αρνούμαστε ή να κλείνουμε τα μάτια στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η ενίσχυση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και η θέσπιση κανόνων σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελούν μονόδρομο για την έξοδό μας από την κρίση και για την αποτροπή της επικείμενης ολοκληρωτικής καταστροφής».

Η πρωτοβουλία καλεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Ελληνες επιχειρηματίες να στηρίξουν την κίνηση αυτή στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος. Μέχρι στιγμής την κίνηση έχουν υπογράψει πάνω από σαράντα επιχειρηματίες απ’ όλη την Ελλάδα. Καλεί σε συστράτευση όσους επιθυμούν υπογράφοντας ηλεκτρονικά και την ίδια στιγμή μεταδίδοντας το μήνυμα και στους εργαζομένους τους, πράγμα που θεωρείται πολύ σημαντικό για την έκβαση του αποτελέσματος. Καλούν τον επιχειρηματικό κόσμο να πει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ, ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις, ΝΑΙ στην επιχειρηματικότητα και στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς διχόνοια.

Κεντρικό σύνθημά τους: «ΝΑΙ στην Ελλάδα του μέλλοντος και των παιδιών μας. ΝΑΙ για να έχουμε όλοι κοινό τερματισμό, έστω και αν ξεκινούμε από διαφορετική αφετηρία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή