Μήνυμα Ευρώπης και ενότητας από τον Γ. Καμίνη

Μήνυμα Ευρώπης και ενότητας από τον Γ. Καμίνη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα Ευρώπης έστειλε από το Καλλιμάρμαρο ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμμίνης, απευθυνόμενος στους Αθηναίους που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του «ΝΑΙ».

Ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ενωτικός απέναντι στον διχασμό, τόνισε πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τις επιλογές του πλέον δεν έχει συνομιλητές στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε στους μισθούς και τις συντάξεις τις οποίες «η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως θα διαφυλάξει, όμως δεν έχει τα χρήματα να τις πληρώσει».

«Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλουμε την Ευρώπη, το ευρώ. Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε τις εμμονές του κ. Τσίπρα; Ξέρουμε την βιώσιμη λύση, θα είναι επίπονη, αλλά ασφαλής. Είναι η Ευρώπη και το Ευρώ η λύση. Για αυτό είμαστε εδώ.

«Είμαστε περήφανος λαός, όχι μόνο για την ιστορία μας και την πανέμορφη χώρα μας. Αυτή η κρίση μας έδωσε μια νέα αξιοπρέπεια και μια υπερηφάνεια. Την βλέπω κάθε μέρα, στα συσσίτια, με περήφανους εθελοντές. Αυτή η Ελλάδα υπάρχει, την βλέπουμε να βραβεύεται.

Η δημιουργική Ελλάδα, αυτή η Ελλάδα είναι που μας εμπνέει. Μακριά από το στείρο ΟΧΙ. Κάποτε πρέπει να το πούμε. Για τα δεινά της χώρας δεν μας φταίνε μόνο οι ξένοι. Να κοιτάξουμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη.

Το «ΝΑΙ» είναι η ασφάλεια, η αυτοπροστασία της χώρας απέναντι στην κατάρρευσή της».

«Απόψε λέμε ένα μεγάλο «ΝΑΙ» και αγωνιζόμαστε για όλους. Ακόμα και για τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος. Αλήθεια, η θέση που τώρα εκφράζουν οι συμπολίτες μας στην άλλη πλατεία, πόσο ταιριάζουν με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου», είπε αρχικά ο δήμαρχος Αθηναίων, πριν κάνει επίθεση στην κυβέρνηση για το δημοψήφισμα.

«Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο, χωρίς τον χρόνο να σκεφτούμε, να συζητήσουμε ψύχραιμα και με νηφαλιότητα. Με ένα ακαταλαβίστικο ερώτημα, ένα σεντόνι λέξεων χωρίς νόημα», είπε, για να συμπληρώσει:

«Δεν τόλμησαν ούτε καν στο δημοψήφισμα να που μια καθαρή κουβέντα. Αυτό το κουρελόχαρτο που μας παρουσίασαν το αρνούμαστε, αλλά δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό. Ήρθαμε να δώσουμε μήνυμα που απομονώνει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες. Η δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, την χτίσαμε με κόπο και θα την διαφυλάξουμε. Πλέον κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν κανέναν τον επόμενο μήνα».

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση την οποία η κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα συνεχίσει, ο κ. Καμίνης επεσήμανε: «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πια συνομιλητές στην Ευρώπη.

Μας λένε ότι θα κλείσουν συμφωνία μέσα σε 48 ώρες όταν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό, όταν ξέρουν ότι οι Ευρωπαίοι συζητάνε με αριθμούς και στοιχεία».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου: «Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τα χείλη του κ. Τσακαλώτου ότι τελεσίγραφο πράγματα υπήρξε, αλλά όχι από τους άλλους, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μας είπε απερίφραστα ότι δεν θα πέρναγε η συμφωνία από την Βουλή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή