ΚΚΕ: Ερχονται επώδυνες επιλογές

ΚΚΕ: Ερχονται επώδυνες επιλογές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως αποτέλεσμα το οποίο φέρνει τον λαό ενώπιον επώδυνων επιλογών, σχολίασε το δημοψήφισμα ο κ. Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι το «όχι» δεν συνιστά και αποφυγή σκληρών μέτρων. «Η έξοδος από το ευρώ είναι και αυτή επιλογή που θα πλήξει μόνο την εργατική τάξη, μόνο τα λαϊκά στρώματα», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ χθες το βράδυ, επισημαίνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια επιλογή. Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα ποσοστά του άκυρου και του λευκού ήταν αυξημένα (δηλαδή στη γραμμή την οποία είχε προωθήσει το ΚΚΕ), ενώ επισήμανε την αυξημένη αποχή λόγω και των δυσκολιών που δημιουργήθηκαν από τις κλειστές τράπεζες.

Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε πρόσκληση τόσο προς τους πολίτες που συντάχθηκαν με το «όχι» όσο και προς όσους ψήφισαν «ναι». Στους πρώτους ζητούν «να μην εφησυχάσουν» και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν «ναι», ο γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε «να αντιπαλέψουν τα διλήμματα από εδώ και πέρα, να μην αναδιπλωθούν συντηρητικά, δίνοντας αέρα στα πανιά παλιών κομμάτων». Και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «για να επιβάλει στον λαό μας νέα μνημόνια διαρκείας». Ο κ. Κουτσούμπας προεξόφλησε αρνητικές εξελίξεις που θα δημιουργήσουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης για τις λαϊκές οικογένειες και προανήγγειλε επιτροπές κοινωνικής αλληλεγγύης και βοήθειας από το ΚΚΕ. Νωρίτερα, στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Και εκτιμούσαν ότι σύντομα η κυβέρνηση θα αντιστρέψει το νόημα του χθεσινού δημοψηφίσματος, οδηγώντας εντός 48 ωρών σε συμφωνία, η οποία θα έχει, δίχως καμία αμφιβολία, αντιλαϊκό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή