Π. Καμμένος: «Το τέλος της μεταπολίτευσης»

Π. Καμμένος: «Το τέλος της μεταπολίτευσης»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δηλώσεις που μπορούν να θεωρηθούν ως επιβεβαίωση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, ο Πάνος Καμμένος διατήρησε ανέπαφες τις αρχικές του θέσεις σχετικά με το περιεχόμενο μιας συμφωνίας με τους Θεσμούς, εκτιμώντας παράλληλα ότι η κυριαρχία του «όχι» στο δημοψήφισμα σηματοδοτεί και το οριστικό τέλος της περιόδου της μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου αφού είχε οριστικοποιηθεί η επικράτηση του «όχι» και παρέμεινε περισσότερο από μία ώρα και είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό, μετέβη στην συνέχεια στο Ζάππειο, όπου στη δήλωσή του είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε συνασπισμένες τις παλιές πολιτικές δυνάμεις του τόπου και επικράτησε, ενώ εξήρε τη στάση του ελληνικού λαού. Οπως είπε ο κ. Καμμένος, ο ελληνικός λαός έζησε μια εβδομάδα τρόμου, καθώς οι συνθήκες διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ήταν πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τις τράπεζες κλειστές, με εκβιασμούς για «κούρεμα» των καταθέσεων, ενώ επέκρινε τα ιδιωτικά ΜΜΕ για τη στάση τους. Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και άλλων που απειλούνταν με απόλυση για να ψηφίσουν «ναι».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, ο λαός απέδειξε ότι δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται από κανέναν και ότι η δύναμή του είναι μεγάλη.

Επικρίσεις διατύπωσε ο κ. Καμμένος και για τους Ευρωπαίους εταίρους, επισημαίνοντας ότι ζητούσαν από την Ελλάδα να γονατίσει και ότι με τον τρόπο αυτό αλλοίωσαν τα οράματα της Ενωμένης Ευρώπης. Επέκρινε επίσης με οξύτητα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος, όπως είπε, ζητούσε ανατροπή της κυβέρνησης. Σήμερα, όμως, είπε ο κ. Καμμένος, ο ελληνικός λαός αποφάσισε και είπε όχι στους εκβιασμούς και ταυτόχρονα, είπε ναι στην Ευρώπη της Δημοκρατίας.

Επαναλαμβάνοντας το πλαίσιο των θέσεών του, ο κ. Καμμένος, ότι η κυβέρνηση ξαναρχίζει τη διαπραγμάτευση από εκεί που την άφησε και τόνισε την ανάγκη όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που ψήφισαν, να συμπαραταχθούν με την κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία.

Διευκρινίζοντας ότι «δεν είμαστε αντιευρωπαίοι», ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι πρέπει να επιδιωχθεί μια λύση που δεν θα εξαθλιώνει τους πολίτες ακόμη περισσότερο και κυρίως θα οδηγεί στον δρόμο της ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή