ΚΚΕ: Αδιέξοδη η κυβερνητική πολιτική

ΚΚΕ: Αδιέξοδη η κυβερνητική πολιτική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία του με τους υπόλοιπους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ως προς την ανάγκη να υπογραφεί κοινό ανακοινωθέν εξέφρασε χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας, διατηρώντας την παραδοσιακά διακριτή πορεία του ΚΚΕ καθ’ όλη την πορεία της κρίσης. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση ακολουθεί αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί σε δύο εκδοχές, τις οποίες περιέγραψε ως εξίσου επώδυνες. Η μία εκδοχή, είπε, είναι να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο. Η δεύτερη, επισήμανε, θα οδηγήσει «σε εξελίξεις κρατικής χρεοκοπίας, με grexit, με έξοδο από το ευρώ ή με διπλό νόμισμα ή με οτιδήποτε άλλο». Οι δύο αυτές εκδοχές, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, δεν εξετάστηκαν από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, αλλά από τους Ευρωπαίους «εταίρους» (τα εισαγωγικά τα έβαλε ο ίδιος ο γ.γ. του ΚΚΕ).

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το κόμμα του ζητεί συνολική ρήξη με την Ευρώπη, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους. Και τόνισε ότι η άποψη αυτή συνιστά «μια ολοκληρωμένη συνολικά διαφορετική πρόταση του ΚΚΕ». Την έθεσε δε σε αντιδιαστολή με τις απόψεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ «για έξοδο μόνο από το νόμισμα».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το ΚΚΕ διαφώνησε όχι μόνο με το ανακοινωθέν, αλλά «κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης, που εισηγείται η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα, τουλάχιστον στο γενικό της πλαίσιο και στη γενική της κατεύθυνση». Και προσέθεσε ότι ο ίδιος και το ΚΚΕ δεν έχουν παραχωρήσει καμία εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράψει «επώδυνα μνημόνια και σκληρά μέτρα» για τους πολίτες.

Από τον Περισσό επισημαίνουν ότι, παρά τις δηλώσεις των υπόλοιπων αρχηγών που άφηναν σαφώς να φανεί η αποστασιοποίηση από την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα, στην πραγματικότητα, παρείχαν χθες εξουσιοδότηση στον κ. Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευθεί το τρίτο μνημόνιο, το οποίο, μάλιστα, προέβλεπαν πως θα είναι το πλέον βαρύ και αντιαναπτυξιακό από όλα όσα έχουν συναφθεί μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή