Εκκληση του ΣΕΒ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

Εκκληση του ΣΕΒ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραματική έκκληση για την παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση απηύθυνε ο ΣΕΒ στους θεσμούς, επισημαίνοντας ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θέοδωρος Φέσσας έστειλε προχθές επιστολή τόσο προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, όσο και στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών Ζ.Κ. Γιουνκέρ, Ντ. Τουσκ και Μ. Ντράγκι, όπου μεταφέρει τα συμπεράσματα του δημοψηφίσματος και τις θέσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την ανάγκη άμεσης συμφωνίας εντός του ευρώ και της Ευρωζώνης.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στρέφεται κατά των μέτρων λιτότητας και όχι κατά του ευρώ, οπως σαφώς επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φέσσας. Μεταφέροντας την αγωνία των ελληνικών επιχειρήσεων για τα σενάρια του Grexit, ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημειώνει: «Εμείς, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Ζώνη του Ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οιοδήποτε άλλο σενάριο δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση λύση. Η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ο μόνος δρόμος για οικονομική ανάπτυξη, γεωπολιτική σταθερότητα, κοινωνική συνοχή, ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μεταφέρει στους επικεφαλής των θεσμών και την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη αποκατάστασης της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να επιβιώσει σε μια παρατεταμένη περίοδο κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκατασταθεί κατεπειγόντως η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και δηλώνει την ετοιμότητα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας να υποστηρίξει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα για να ενισχυθεί η θέση της χώρας στη Ζώνη του Ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή