Ολα ανοικτά από Π. Καμμένο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρά λόγια και αναφορές σε εκβιασμό και πραξικόπημα εκ μέρους των εταίρων και πιστωτών της Ελλάδας, αλλά και με σαφή διάθεση απόρριψης της συμφωνίας, ο κ. Π. Καμμένος συγκαλεί σήμερα το πρωί την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, προκειμένου ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος να καθορίσει τη στάση του έναντι της συμφωνίας.

Ο υπουργός Αμυνας είχε χθες συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της οποίας φέρεται μεν να διαβεβαίωσε, όπως και στις δηλώσεις του μετά, για τη βούλησή του να στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια, ωστόσο εμφανίστηκε να αναμένει και την άποψη των βουλευτών, που καλούνται σήμερα να αποφασίσουν. Εν τέλει, παρά τους έντονα επικριτικούς τόνους για τη συμφωνία και τους εταίρους, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε κάθε σενάριο για τη στάση του ανοικτό.

Ο κ. Καμμένος, που έδωσε μάχη για να πειστούν οι τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ που είχαν ενστάσεις για την ψηφοφορία της προηγούμενης Παρασκευής, σημείωσε: «Παρότι είναι κόντρα στη συνείδησή μας, συμφωνήσαμε προκειμένου να βρεθεί λύση», προσθέτοντας, όμως, ότι «στη νέα συμφωνία που προβλέπει 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, αλλαγές στον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσουν σε κατασχέσεις σπιτιών και πλήρη κατάρρευση των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε ερώτημα για το εάν προτίθεται να εγκαταλείψει την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος απάντησε, αφού έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, πως «θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων πολιτών».

Η στάση των ΑΝΕΛ θα είναι κρίσιμη για τις εξελίξεις, καθώς ενδεχόμενη αποχώρησή τους από την κυβέρνηση, κάτι πάντως που απέρριψε ο κ. Καμμένος, θα σηματοδοτούσε επί της ουσίας την απώλεια δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με την αναταραχή στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου να λαμβάνει απρόβλεπτες διαστάσεις, ο κ. Καμμένος έλαβε θέση και έναντι των σεναρίων να απαιτηθεί η, άμεση ή έμμεση, στήριξη της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Εμείς δε θα δεχθούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, ανάμεσα σε τέσσερις ηγέτες της Ε.Ε., τα έδιναν όλα και ακρωτηρίαζαν την προσπάθεια», ανέφερε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι αναφέρεται ρητώς στους αρχηγούς της Ν.Δ. και του Ποταμιού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Καμμένος είχε διαμηνύσει εδώ και ημέρες, απαντώντας σε σενάρια ανασύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συμμετοχή, κυρίως, του κ. Στ. Θεοδωράκη, με τον οποίο η «βεντέτα» παραμένει ανοικτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή