Πόντα: Με την παραίτησή μου προδίδω όσους με ψήφισαν

Πόντα: Με την παραίτησή μου προδίδω όσους με ψήφισαν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο κατηγορούμενος για σκάνδαλο διαφθοράς πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, αν και ο ίδιος διευκρίνισε ότι η παραίτησή του θα ισοδυναμούσε με προδοσία των πολιτών που ψήφισαν την Ενωση Φιλελευθέρων-Σοσιαλιστών, καθώς αυτό θα σήμαινε την επιστροφή της εξουσίας στα χέρια εκείνων που κυβερνούσαν πριν από το 2012. Η συμμαχία του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος PSD και του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) είναι πλέον ανενεργή, καθώς το PNL έχει προσχωρήσει στο αντιπολιτευτικό στρατόπεδο. «Δεν είμαι αναντικατάστατος, αλλά υπάρχουν ορισμένα έργα που βρίσκονται υπό υλοποίηση και θέλω να τα ολοκληρώσω», δήλωσε ο Πόντα. «Εκλέχθηκα με τον τότε αρχηγό του PNL, Κριν Αντονέσκου, για να κυβερνήσω, αλλά και για να απομακρυνθούν οι Ουνγκουρεάνου, Πρεντόγιου, Ιαλομιτιάνου και η συμμορία τους», υπογράμμισε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός στον ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό Antenna 3.

Ο Πόντα ανέφερε ότι θα συμφωνούσε να αναλάβει κάποιος άλλος τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα προερχόταν από την Ενωση Σοσιαλιστών-Φιλελευθέρων. Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, επίσης, τόνισε πως θα κατορθώσει να αποδείξει την αθωότητά του μέσω της έρευνας που διεξάγουν εναντίον του οι εισαγγελικές Αρχές. «Μπορώ να πω στους 5.200.000 ανθρώπους που με ψήφισαν, καθώς και σε όσους δεν με ψήφισαν, ότι ποτέ δεν έχω παρανομήσει και ότι, εάν μου δοθεί η ευκαιρία, θα αποδείξω την αθωότητά μου και θα το κάνω όπως ακριβώς θα έκανε ένας απλός πολίτης», είπε χαρακτηριστικά ο Πόντα. Η Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ρουμανίας κάλεσε τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό της χώρας για να τον ενημερώσει ότι από ύποπτος για διαφθορά ήταν πλέον κατηγορούμενος. Οι εισαγγελείς διέταξαν την προσωρινή κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του. Η έρευνα ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή