Το Μαξίμου «παγώνει» το μέτωπο με Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το Μαξίμου «παγώνει» το μέτωπο με Ζωή Κωνσταντοπούλου

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαταλείπεται επί του παρόντος, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε σκέψη στο πρωθυπουργικό γραφείο να ανοίξει μέτωπο ρήξης με την πρόεδρο της Βουλής: αυτό σημαίνει ότι η φήμη περί επικείμενης κατάθεσης πρότασης μομφής προς το πρόσωπό της, με στόχο την αντικατάστασή της από άλλο πρόσωπο ευρύτερης κοινοβουλευτικής αποδοχής, δεν αναμένεται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον να επιβεβαιωθεί στην πράξη.

Βεβαίως, όπως είναι γνωστό, έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα ένας κύκλος δημοσίων επικριτικών σχολίων προς το πρόσωπο της κ. Κωνσταντοπούλου, όχι μόνο πλέον από την αντιπολίτευση, αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτό το κλίμα και εν όψει ενδεχόμενων νέων κινήσεών της εντός Κοινοβουλίου, που πιθανολογείτο ότι θα δημιουργούσαν εμπόδια στην προώθηση κυβερνητικών νομοθετημάτων, ιδιαιτέρως κρίσιμων για την υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών, είναι που εξετάστηκε και το σενάριο της πρότασης μομφής, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφοφίες, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας την προσκάλεσε να διευκρινίσει τις διαθέσεις της και ειδικότερα το αν θα προέβαλλε εμπόδια στη δρομολογούμενη νομοθετική διαδικασία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι ως πρόεδρος θα ακολουθούσε και θα εφάρμοζε κατά γράμμα τον Κανονισμό της Βουλής και τίποτα περισσότερο. Κατόπιν τούτου, και με δημοσίευμα φιλικού προς την κ. Κωνσταντοπούλου ιστότοπου να αναφέρει ότι η πρόεδρος είχε με τον κ. Τσίπρα δείπνο αργά το βράδυ της Δευτέρας, φαίνεται πως αποφασίστηκε χθες η αναστολή κάθε κίνησης που θα σηματοδοτούσε ένα νέο μέτωπο στο ήδη προβληματικό εσωκομματικό και ενδοκυβερνητικό πεδίο.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κ. Κωνσταντοπούλου εκτιμάται ή ότι δεν θα προεδρεύσει –όπως συνέβη και την περασμένη Παρασκευή- στη σημερινή κρίσιμη σύνοδο της Ολομέλειας ή θα το πράξει, χωρίς ωστόσο να συμβάλει με επιλογές της στο να καθυστερήσει η ψηφοφορία μιας ακόμα κατεπείγουσας διαδικασίας. Αγνωστο, επίσης, παραμένει αν θα επιλέξει να παρέμβει με ομιλία της στη συζήτηση, όπως φυσικά και η επιλογή της κατά την ψηφοφορία. Στο Περιστύλιο εκτιμούν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κ. Κωνσταντοπούλου θα καταστήσει και σήμερα σαφή τη διαφοροποίησή της, από την υπό έγκριση μείζονα κυβερνητική επιλογή για τη συμφωνία των Βρυξελλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή