Βροχή ενστάσεων από υπεράσπιση στη δίκη της Χ.Α.

Βροχή ενστάσεων από υπεράσπιση στη δίκη της Χ.Α.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολιτική εξόντωση κάνουν λόγο στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, επιχειρώντας να αποσυνδέσουν το βαρύ κατηγορητήριο και να αποτινάξουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Με σωρεία ενστάσεων, που κατατέθηκαν και χθες από πολλούς κατηγορουμένους, κυρίως από την ηγετική ομάδα των δικαζομένων της Χ.Α., οι υπερασπιστές τους έβαλαν και πάλι κατά της κατηγορίας, ισχυριζόμενοι, μεταξύ άλλων, ότι «υπήρξε πολιτική εξόντωση της Χ.Α. μόλις τα δημοσκοπικά της ποσοστά ήταν αυξημένα».

Η δίκη σέρνεται από δικάσιμο σε δικάσιμο με ενστάσεις και διαδικαστικά θέματα, και καθορίζεται από τη μόνιμη πια απουσία των πολιτικών στελεχών της Χ.Α. Χθες μόνον ο Στάθης Μπούκουρας ήταν παρών.

Ο Στ. Μπούκουρας, που από καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από τις πρακτικές της Χ.Α., δήλωσε χθες στο δικαστήριο ποια ήταν η σχέση του και η γενικότερη στάση του με όσα συνέβαιναν στον σκληρό πυρήνα του κόμματος. «Ουδέποτε», τόνισε, «υπέταξα τη βούλησή μου στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης», αρνούμενος κάθε εμπλοκή του με παράνομες πράξεις. «Οσο χρονικό διάστημα ήμουν βουλευτής, ασκούσα τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα χωρίς να είμαι μέλος του κόμματος. Ουδέποτε διανοήθηκα, όντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α., ότι ήμουν μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης».

Και ενώ η δίκη ταλανίζεται από την υποβολή σωρείας ενστάσεων κατά του κατηγορητηρίου, η πολιτική αγωγή επανέφερε και χθες το αίτημά της για ηχογράφηση και καταγραφή των πρακτικών της δίκης, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η νομιμότητά της. Το αίτημα αυτό είχε απορριφθεί ήδη πριν από λίγες ημέρες, αλλά επανακατατέθηκε μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Μεταξύ των ενστάσεων που κατατέθηκαν χθες υπήρξε και αίτημα από υπερασπιστή κατηγορουμένου για να ελεγχθεί η νομιμότητα της παραμονής στη χώρα μας αλλοδαπού θύματος των πρακτικών της Χ.Α., που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. «Δηλαδή, αν δεν ήταν νόμιμος, έπρεπε να τον δείρετε», διερωτήθηκε συνήγορος της πολιτικής αγωγής, αντιδρώντας στο περιεχόμενο του υποβληθέντος αιτήματος, ενώ οι ενστάσεις θα απαντηθούν την προσεχή Τρίτη από το δικαστήριο, όταν και η δίκη θα συνεχιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή