Σαπέν: Θα εργαστούμε για την αναδιάρθρωση του χρέους

Σαπέν: Θα εργαστούμε για την αναδιάρθρωση του χρέους

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως υπεύθυνος ο τωρινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας του οποίου χαιρετίζω το θάρρος, για όλα αυτά που δεν υλοποιήθηκαν επαρκώς στο παρελθόν» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οποία θα μεταδοθεί αύριο, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Ο Γάλλος υπουργός σημειώνει ότι για πρώτη φορά «η συμφωνία βάζει επισήμως πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του χρέους…Θα εργασθούμε για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους μέσα από μια αναδιάρθρωση, χωρίς μολαταύτα να περάσουμε από μια ονομαστική διαγραφή του χρέους, που δεν θα ήταν αποδεκτή από τις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Δεύτερα, είναι η καλύτερη δυνατή. Αποκαθιστά την εμπιστοσύνη που είχε χαθεί και επιτρέπει στην Ελλάδα να ατενίσει το μέλλον στο εσωτερικό της ευρωζώνης».

«Η θέση της Ελλάδα είναι και παραμένει στο ευρώ», δηλώνει ο Μισέλ Σαπέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή