Εξαρχής εκτός αγρότες και συντάξεις

Εξαρχής εκτός αγρότες και συντάξεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Να μην καθυστερήσει να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε, προειδοποίησε χθες την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Οι διαδικασίες τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να επισπευσθούν και τα επόμενα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα πρέπει να υιοθετηθούν «πολύ γρήγορα». «Στη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης παρουσιάστηκε ένας ξεκάθαρος οδικός χάρης τού τι αναμένουμε από την Αθήνα», συμπλήρωσε. Τηρώντας αυτόν τον οδικό χάρτη για τον οποίο μιλάει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση αύριο από τη Βουλή το δεύτερο πακέτο νομοθεσίας. Οι βασικές κατηγορίες νόμων που θα τεθούν προς ψήφιση, όπως συμφώνησε ο Ελληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής με τους υπόλοιπους ηγέτες, είναι δύο:

Πρώτον, όπως αναφέρεται στη δήλωση της Συνόδου Κορυφής, η συζήτηση-ψηφοφορία θα αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία αλλά και να μειώσει τα κόστη. Δεύτερον, θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται από τούδε και στο εξής η εξυγίανση των τραπεζών. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, τα θέματα της φορολογίας των αγροτών και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν έπρεπε να ψηφιστούν αύριο ούτως ή άλλως, αλλά στο επόμενο πακέτο μέτρων που λήγει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ο κ. Ντομπρόβσκις κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι με την τακτική των καθυστερήσεων που ακολουθούσε έως τώρα στις διαπραγματεύσεις είναι υπεύθυνη για την αύξηση του κόστους του τρίτου πακέτου βοήθειας στα 86 δισ. ευρώ. «Σε διάστημα λίγων μηνών η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση, το τραπεζικό της σύστημα σχεδόν κατέρρευσε και το ελληνικό κράτος άφησε πολλούς λογαριασμούς απλήρωτους», σημείωσε. «Η κατάσταση λοιπόν άλλαξε δραματικά σε πολύ μικρό διάστημα», πρόσθεσε. Παράλληλα ο κ. Ντομπρόβσκις υπερασπίστηκε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να προσφέρουν μια χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, παρόλο που το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έχει υιοθετήσει ακόμη όλα τα προαπαιτούμενα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή