Εξάρθρωση σπείρας με ενεργητικό 364 κλοπές σε μετρό και τρένο

Εξάρθρωση σπείρας με ενεργητικό 364 κλοπές σε μετρό και τρένο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων από  επιβάτες σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ). Οπως εξακριβώθηκε, η εν λόγω σπείρα, από τις αρχές τρέχοντος έτους έχει διαπράξει συνολικά 364 κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων.

Μετά από πολυήμερη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων δεκατρείς υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ρουμανίας, ένας Βουλγαρίας, και ένας Ελληνας. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα είκοσι μέλη της σπείρας, δέκα υπήκοοι Αλβανίας, έξι Ρουμανίας και τέσσερις Βουλγαρίας.

Ακόμη, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, οι δράστες κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

Η έρευνα για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων μελών της σπείρας συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή