Εως τον Σεπτέμβριο οι τροποποιήσεις των διατάξεων για οικοσυστήματα

Εως τον Σεπτέμβριο οι τροποποιήσεις των διατάξεων για οικοσυστήματα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους για τη βελτίωση της νομοθεσίας για το φυσικό περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές αναζητά το αρμόδιο υπουργείο. Για τον λόγο αυτό συνέστησε προ ημερών (άμισθη) επιτροπή, η οποία θα πρέπει να καταλήξει σε αποτελέσματα έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, το υπουργείο επεξεργάζεται αλλαγές στη νομοθεσία για την κατάρτιση των δασικών χαρτών αλλά και για τα αυθαίρετα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, η οποία δημοσιεύτηκε προχθές, η επιτροπή, που αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και συμβούλους του αναπληρωτή υπουργού, θα υποβάλλει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου προτάσεις για την τροποποίηση της νομοθεσίας για το εθνικό σύστημα διοίκησης και διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και του φυσικού περιβάλλοντος.

Εως τα τέλη Δεκεμβρίου θα αξιολογήσει τον νόμο-πλαίσιο για το φυσικό περιβάλλον και θα προτείνει τροποποιήσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζεται τροποποιήσεις στη νομοθεσία για την κατάρτιση των δασικών χαρτών, με στόχο τη μείωση του κόστους και την απεμπλοκή του έργου. Η νομοθετική πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι σχεδόν έτοιμη, με στόχο να δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση (μόλις οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν). Πρόταση του υπουργείου είναι οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν πρωτίστως εκείνες την κατάρτιση, ανάρτηση, θεώρηση και κύρωση των δασικών χαρτών.

Τέλος, ο κ. Τσιρώνης είχε από μηνών εξαγγείλει τη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επεξεργαστεί τη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή