Αμερικανός σκόρπισε τον θάνατο σε σινεμά

Αμερικανός σκόρπισε τον θάνατο σε σινεμά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πελώριο πρόβλημα της οπλοκατοχής επανήλθε με βίαιο τρόπο στην αμερικανική επικαιρότητα, ύστερα από το αμόκ ενός 59χρονου λευκού σε κατάμεστο κινηματογράφο που προκάλεσε τον θάνατο δύο νέων γυναικών και τον τραυματισμό άλλων εννέα ανθρώπων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κινηματογραφική αίθουσα του Λαφαγιέτ, στην πολιτεία Λουιζιάνα, όπου προβαλλόταν η δημοφιλής ταινία «Train Wreck». Μισή ώρα μετά την έναρξη της προβολής, ο δράστης έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά. Από τις 13 σφαίρες που έφυγαν από το όπλο του, κάποιες τραυμάτισαν θανάσιμα δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 33 ετών. Η πρώτη ξεψύχησε επιτόπου και η δεύτερη στο νοσοκομείο, όπου χθες νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση άλλο ένα άτομο.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Λαφαγιέτ, Τζιμ Κραφτ, αποκάλυψε ότι ο δράστης της επίθεσης ονομαζόταν Τζον Χάουζερ και καταγόταν από την Αλαμπάμα. Τα κίνητρά του παρέμεναν έως χθες βράδυ αδιευκρίνιστα. Μετά την πράξη του, προσπάθησε να βγει από τον κινηματογράφο, κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο στην έξοδο. Ωστόσο, η άμεση αντίδραση των αστυνομικών που είχαν σπεύσει στον τόπο του δράματος τον ανάγκασε να ξαναμπεί στην κινηματογραφική αίθουσα, όπου και αυτοκτόνησε.

Από τις πρώτες έρευνες των Αρχών προέκυψε πως ο δράστης περιπλανιόταν από πόλη σε πόλη, χωρίς μόνιμη κατοικία και σταθερό επάγγελμα. Εδώ και λίγες εβδομάδες διέμενε σε μικρό ξενοδοχείο, στο Λαφαγιέτ. Στο δωμάτιό του βρέθηκαν γυαλιά και περούκες για καμουφλάζ. Ο δράστης και αυτόχειρας είχε παραλλάξει και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματός του.

Λίγες ώρες πριν από το περιστατικό στη Λουιζιάνα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιστήσει εκ νέου την προσοχή της κοινής γνώμης στο σοβαρό πρόβλημα της οπλοκατοχής. Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Ομπάμα επισήμανε ότι, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, λιγότεροι από 100 Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε πράξεις τρομοκρατίας, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ελεύθερης οπλοκατοχής.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή