Τραγικό θάνατο βρήκαν 18 άτομα σε γλέντι αρραβώνα

Τραγικό θάνατο βρήκαν 18 άτομα σε γλέντι αρραβώνα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δεκαοκτώ άτομα που παρευρίσκονταν σε πάρτυ αρραβώνα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Τετάρτης, όταν ένα φορτηγό πλοίο και ένα επιβατηγό πλοίο συγκρούστηκαν στον ποταμό Νείλο, όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αστυνομία και ενώ δύτες βουτούσαν για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους επιβάτες. Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι 21 άτομα είχαν σκοτωθεί, αλλά ένας αστυνομικός διευκρίνισε ότι δεκαοκτώ πτώματα ανασύρθηκαν από τον ποταμό. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται τουλάχιστον δύο παιδιά, με τους επιζώντες να έχουν φτάσει τους πέντε. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Αμέσως μετά το δυστύχημα, οι αιγυπτιακές Αρχές συνέλαβαν τον καπετάνιο του φορτηγού πλοίου και τους βοηθούς του στη συνοικία Γουαράκ του βορείου Καΐρου.

Η έρευνα των σωστικών συνεργείων ξεκίνησε μέσα στο σκοτάδι και συνεχίσθηκε μέχρι το ξημέρωμα. Η αστυνομία επιστράτευσε πλοιάρια για να οργώσει τα νερά του Νείλου, ελπίζοντας να εντοπίσει περισσότερους επιζώντες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τους καλεσμένους ήταν οι ψαράδες της περιοχής. «Περίπου στις 20:30 ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο συγκρούσθηκε με το καράβι», δήλωσε ο Μοστάφα αλ-Σογουεΐσι, αδερφός του καπετάνιου του ναυλωμένου σκάφους, όπου γινόταν το πάρτυ αρραβώνων. Οι συγγενείς των αγνοουμένων συγκεντρώθηκαν στην όχθη του Νείλου και παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των δυτών, που τις περισσότερες φορές επέστρεφαν στην επιφάνεια με άδεια χέρια. Τα σωστικά συνεργεία, επίσης, χρησιμοποίησαν ένα ειδικό μηχάνημα για να ανασύρουν το κουφάρι του βουλιαγμένου καραβιού από τον βυθό του ποταμού.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δέχθηκαν κατηγορίες από τους συγγενείς για την καθυστερημένη έλευσή τους. Το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του, διευκρίνισε σε αιγυπτιακή εφημερίδα ότι οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίσθηκαν από το μέγεθος του συγκεντρωμένου πλήθους. Το μικρό επιβατηγό πλοίο είχε ναυλωθεί από την οικογένεια και τους φίλους ενός νεαρού ζευγαριού. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το ζευγάρι βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου και οι τρεις βοηθοί του θα κρατούνται για τις επόμενες τέσσερις ημέρες με την υποψία συμμετοχής σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, όπως ανέφερε το αιγυπτιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι οι τέσσερις άνδρες χειρίζονταν το πλοίο, χωρίς να ακολουθούν τους κανονισμούς ασφαλείας. Ο ποταμός Νείλος, που διαρρέει την Αίγυπτο, κατακλύζεται από φορτηγά πλοία, ψαρόβαρκες και καραβάκια, πάνω στα οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή