Γεννηματά καλεί Τσίπρα να απομακρύνει Κωνσταντοπούλου

Γεννηματά καλεί Τσίπρα να απομακρύνει Κωνσταντοπούλου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απομάκρυνση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία της Βουλής προτείνει η κ. Φώφη Γεννηματά με επιστολή της προς τον κ. Αλ. Τσίπρα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά το ζήτημα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελεί, μεταξύ άλλων, «αντισυνταγματική υπέρβαση αρμοδιοτήτων, έμπρακτη αμετροέπεια, έλλειψη σεβασμού σε πρόσωπα και κόμματα και ουσιαστικό αντιπερισπασμό σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού και της χώρας». Ζητεί επίσης από τον κ. Τσίπρα να αντιμετωπίσει την πρόεδρο της Βουλής «με τον προσήκοντα τρόπο», και του γνωστοποιεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή «που θα συμβάλει στην ομαλοποίηση του κοινοβουλευτικού αλλά και γενικότερα του δημοκρατικού μας βίου».

Στην εκτενή επιστολή της, η κ. Γεννηματά αποδίδει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την επιλογή της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι έγινε παρά το γεγονός πως είχε μόλις λίγα έτη κοινοβουλευτικής εμπειρίας και «παραμερίζοντας ορισμένα πολύ ανησυχητικά δείγματα γραφής που είχε ήδη δώσει κατά την προηγούμενη περίοδο της Βουλής». Υπογραμμίζει ακόμη τη συμφωνία της με την αποστροφή περί «θεσμικής δυσαρμονίας» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας. Χθες η κ. Γεννηματά πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενη από τον νέο γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Παπαθεοδώρου (πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τέως στέλεχος της ΔΗΜΑΡ). Από τη Χαριλάου Τρικούπη έγιναν γνωστά και τα ονόματα των υπολοίπων υπευθύνων τομέων του κόμματος. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται ο κ. Π. Χρηστίδης ως νέος εκπρόσωπος Τύπου, ο κ. Ν. Βοσδογάνης ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου, η κ. Πέγκυ Ζαγορίτη ως υπεύθυνη Πολυμέσων, ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας ως επικεφαλής της ομάδας Παρακολούθησης του Κυβερνητικού Εργου. Γενικός διευθυντής παραμένει ο κ. Ν. Σαλαγιάννης, ενώ σε διάφορες θέσεις αξιοποιούνται οι κ. Ι. Μανιάτης, Β. Εξαρχος και Δ. Κρεμαστινός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή