Spiegel: Χαμηλότερους στόχους πλεονασμάτων εξετάζουν οι δανειστές

Spiegel: Χαμηλότερους στόχους πλεονασμάτων εξετάζουν οι δανειστές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαλάρωση της λιτότητας, μέσω χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, εξετάζουν οι θεσμοί, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Όπως αναφέρεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και ο ΕΜΣ συμφωνούν ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τον στόχο του 1% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος λόγω της ήδη επιβαρυμένης οικονομίας της.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το Spiegel, για το 2016 θα ήταν έτοιμοι να δεχθούν πλεόνασμα ύψους 1% αντί του προγραμματισμένου 2%. Το ίδιο θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια, καθώς οι θεσμοί δεν επιθυμούν να οξύνουν περισσότερο την ύφεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτι τέτοιο ενδέχεται να θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, από την οποία εξαρτά την συμμετοχή του στο πρόγραμμα βοήθειας ειδικά το ΔΝΤ, ενώ θα πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν τελικά η χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται ένα «κούρεμα» του χρέους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή