Φλαμπουράρης προς διαφωνούντες: «Ή μένεις και διευκολύνεις, ή φεύγεις»

Φλαμπουράρης προς διαφωνούντες: «Ή μένεις και διευκολύνεις, ή φεύγεις»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτα συμφωνία και μετά θα καταλήξουμε για τα επόμενα βήματα, τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσα συμφωνία, είπε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα». Όπως εξάλλου είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και τους έθνους.

«Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;» διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας. Πρόσθεσε πάντως πως αν η κυβέρνηση δεν έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας τότε θα πρέπει να γίνουν εκλογές.

Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές καταγράφηκαν στις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι θα πρέπει να «συνέλθουν και να επανέλθουν».

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα και κάλεσε τους συντρόφους του «να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση».

«Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις», δήλωσε ο υπουργός ο οποίος πάντως ζήτησε να μην δαιμονοποιούνται οι εκλογές που μπορεί, όπως είπε, να γίνουν σε 20 με 25 ημέρες.

«Μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη» ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης.

Είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή