Απαντήσεις για το plan B Βαρουφάκη ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ

Απαντήσεις για το plan B Βαρουφάκη ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό για το ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο και ποια η εναλλακτική λύση καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποκάλυψη της «Κ» ότι το σχέδιο Β' του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, χάκινγκ στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με στόχο τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και εντέλει η μετάβαση σε μια «νέα δραχμή». Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για αυτά τα ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως, όπως λέει, στην σκοτεινή αυτή ιστορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση το οποίο θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος για τη διακρίβωση των όποιων ευθυνών.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει πειστικά στον ελληνικό λαό. Τι ακριβώς έγινε τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης; Ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης; Τι ετοίμαζαν ως εναλλακτική λύση, ποιος την είχε χρεωθεί και ποιος την παρακολουθούσε; Πότε κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε στην ουσία εναλλακτική και ότι ένα grexit θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη χώρα;

Πρέπει επίσης η κυβέρνηση να μας διευκρινίσει.

Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο;

Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων;

Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το grexit;

Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν πειστικής απάντησης προς τον ελληνικό λαό.

Η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει αύριο ειδική σύσκεψη για τα μεγάλα αυτά ζητήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο με τον οποίο θα συμβάλει ώστε να χυθεί άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή ιστορία.

Διότι δεν δημιουργείται έλλειμμα μόνο στην οικονομία, αλλά πρώτα απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία μέσα στη χώρα, καθώς και έλλειμμα αξιοπιστίας προς τα έξω.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή