Οριο οι 300.000 ευρώ ανά τράπεζα για αγορές με κάρτες

Οριο οι 300.000 ευρώ ανά τράπεζα για αγορές με κάρτες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών αγορών – πληρωμών με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες ενέκρινε η Επιτροπή Εγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Η Επιτροπή έχει θέσει όριο για σχετικές συναλλαγές το ποσό των 300.000 ανά συστημική τράπεζα (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) και μέχρι 90.000 ευρώ για την Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οι συναλλαγές που θα μπορούν να πραγματοποιούνται με κάρτες στο εξωτερικό αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών όπως πληρωμές ξενοδοχείων, αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, αγορά ψηφιακής μουσικής, βιβλίων καθώς και πληρωμή συνδρομών. Οι σχετικές συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέχρι το ημερήσιο όριο που έχει θέσει η Επιτροπή. Αν το όριο ξεπεραστεί δεν θα εγκρίνονται οι σχετικές συναλλαγές. Απαγορεύονται οι συναλλαγές για ηλεκτρονικό τζόγο.

Σημειώνεται ότι οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές αγαθών και υπηρεσιών εντός Ελλάδος.

Χθες η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Ανάληψη μετρητών

Υπενθυμίζεται πως με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα και, πάντως, το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας. Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των 420 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή