Συλλήψεις για αγοραπωλησία δεκάδων όπλων

Συλλήψεις για αγοραπωλησία δεκάδων όπλων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Μεγάλο αριθμό όπλων έχουν βρει οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Πατρών, κατά τη διάρκεια ερευνών σε περιοχές της Πάτρας, της Αττικής και του Πύργου Ηλείας, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας τουλάχιστον 10 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες προκειμένου να συγκεντρώσουν τα στοιχεία για την υπόθεση και, όταν έκριναν πως πρέπει να ξεκινήσουν τις συλλήψεις, πραγματοποίησαν ελέγχους σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν δεκάδες πυροβόλα όπλα αλλά και μεγάλο αριθμό σφαιρών. Oσον αφορά τους συλληφθέντες, η Αστυνομία ερευνά δύο ενδεχόμενα. Είτε να αποτελούν μέλη της ίδιας σπείρας, είτε να υπήρχε συνεργασία μεταξύ ομάδων που να εμπλέκονται σε κύκλωμα αγοραπωλησίας όπλων. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργασία με άτομα που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας και έφερναν τα όπλα στη χώρα για να πουληθούν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, τα όπλα αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική πράξη. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών εκτιμούν ότι οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση σχετίζονται με την αγοραπωλησία όπλων, αλλά, όπως σημειώνουν, τα αποτελέσματα που θα βγουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια θα συγκεκριμενοποιήσουν την κατεύθυνση των ερευνών.

Πάντως συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, είτε ως πωλητές, είτε ως αγοραστές των όπλων. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πολύ βασικό στοιχείο της υπόθεσης είναι και ο εντοπισμός τόσο των αγοραστών όσο και των ενδιαφερόμενων, διότι, όπως εξηγούν, κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται να φθάσουν σε υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, που ενδεχομένως να παραμένουν ανεξιχνίαστες έως τώρα.

Οσον αφορά τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας για την υπόθεση, αυτές αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή