Σε γαλλικό εργαστήριο το φτερό αεροπλάνου που βρέθηκε στον Ινδικό

Σε γαλλικό εργαστήριο το φτερό αεροπλάνου που βρέθηκε στον Ινδικό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To τμήμα φτερού του αεροσκάφους που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν μεταφέρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο στρατιωτικών δοκιμών που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στην Τουλούζη.

Το κέντρο εξειδικεύεται στην έρευνα αεροπορικών δυστυχημάτων, και εκεί θα ξεκινήσει η επιχείρηση προκειμένου οι εμπειρογνώμονες να αποφανθούν για το αν το συντρίμμι προέρχεται από το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2014.

«Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τα συντρίμμια, τα οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των πραγματογνωμόνων αρχής γενομένης της Τετάρτης, έφθασε γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, υπό αστυνομική συνοδεία», σημειώνει δημοσιογράφος του AFP σε ενημέρωσή του.

Το θραύσμα μήκους δύο μέτρων είχε φθάσει στο Παρίσι σήμερα νωρίς το πρωί. Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν και επίσημα την προσεχή Τετάρτη.

Την ίδια ώρα οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Ένας συγγενής τριών επιβατών της πτήσης, ο Γάλλος Γκισλέν Βατρελό δήλωσε ότι «πολύ χαρούμενος που τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στη Γαλλία» και ελπίζει να μπει ένα τέλος στην «παραπληροφόρηση».

«Δεν θέλουμε να ακούσουμε τις αρχές να πουν ότι είναι βέβαιες σε ποσοστό 99%. Θέλουμε μία επιβεβαίωση σε ποσοστό 100%» ανακοίνωσε από την πλευρά της την Πέμπτη η ένωση των οικογενειών των αγνοούμενων Κινέζων της πτήσης στον ιστότοπο Wechat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή