Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί της Σ. Αραβίας

Επίθεση αυτοκτονίας σε τζαμί της Σ. Αραβίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΙΑΝΤ. Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον μελών των σαουδαραβικών σωμάτων ασφαλείας την ώρα που προσεύχονταν σε τζαμί πραγματοποίησε χθες παρακλάδι του ISIS στη Σαουδική Αραβία. Η επίθεση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα, εκδηλώθηκε στην πόλη Αμπχα, στην επαρχία Ασίρ, η οποία συνορεύει με την Υεμένη. Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 12 εκ των νεκρών ήταν μέλη επίλεκτης ομάδας του στρατού, ενώ τρεις ήταν υπάλληλοι στη βάση των ειδικών δυνάμεων.

Δήλωση της οργάνωσης «Επαρχία Αλ-Χιζάζ», η οποία πρόσκειται στο «Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει το όνομα του βομβιστή και σημειώνει ότι μπήκε στη βάση ζωσμένος με εκρηκτικά. Η οργάνωση ανήγγειλε νέα πλήγματα εναντίον «τυράννων στην αραβική χερσόνησο τις επόμενες ημέρες».

Η «Επαρχία Νατζντ», άλλη ομάδα που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον τζαμιών τον Μάιο, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα. Επρόκειτο για χώρους λατρείας που χρησιμοποιούσαν σιίτες, οι οποίοι αποτελούν μειονότητα στη σουνιτική Σαουδική Αραβία και θεωρούνται «αποστάτες» στη φονταμενταλιστική εκδοχή του Ισλάμ που ασπάζονται οι τζιχαντιστές.

Το τζαμί της στρατιωτικής βάσης, στην οποία εκδηλώθηκε η χθεσινή επίσκεψη, επισκέφθηκε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ασίρ, πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Χαλέντ μπιν Αμπντουλ Αζίζ. «Είναι μια επίθεση που στοχεύει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να σπείρει τον φόβο μεταξύ των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή