Λαπαβίτσας: Η Ελλάδα χρειάζεται αντιμνημονιακή πολιτική

Λαπαβίτσας: Η Ελλάδα χρειάζεται αντιμνημονιακή πολιτική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψή του ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια αντιμνημονιακή πολιτική, εξέφρασε σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΪ) ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα σενάρια για επιστροφή στην δραχμή, ανέφερε ότι ««Η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε… Η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα. Το 61 – 62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση».

Ο κ. Λαπαβίτσας είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστεί για στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική ανασυγκρότηση προκειμένου να μπορέσει να βγει από την οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία έξι περίπου χρόνια.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο είπε πως δεν θέλει να δει τον πρωθυπουργό να υπογράφει ένα μνημόνιο, ενώ για τη συμφωνία που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η κυβέρνηση, ήταν κατηγορηματικός: «Αν υπάρξει και ψηφιστεί η συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα και θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το πρόβλημα της μετανάστευσης τονίζοντας ότι ««η κατάσταση στα νησιά ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, δεν γίνεται να επαφίεται η αντιμετώπιση στην τοπική κοινωνία χρειάζονται μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Δεν μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί σα στρατόπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή