Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ανδρών πόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

Χάλκινο μετάλλιο για την εθνική ανδρών πόλο στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, επικρατώντας της Ιταλίας με 11-9 στα πέναλτι (7-7 στην κανονική διάρκεια), στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των νικητών, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του Μόντρεαλ, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει από σήμερα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 13η συνεχόμενη φορά. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 2016 στο Ρίο ντε Τζενέιορ.

Υπενθυμίζεται ότι στα προημιτελικά η Ελλάδα είχε αποκλείσει την Αυστραλία στα πέναλτι, ενώ στον ημιτελικό βρήκε απέναντί της την Κροατία η οποία πήρε την πρόκριση στην ίδια διαδικασία.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1 (κ.α.), 4-2 στα πέναλτι 

Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο και Κοντονή

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς την Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης, στο Καζάν.

«Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική σας προσπάθεια και την συνολική σας εμφάνιση, αλλά και για την τελική μεγάλη σας εθνική επιτυχία και διάκριση. Την οποίαν καθιστά ακόμη πιο σημαντική το γεγονός ότι, μέσω αυτής, διασφαλίσατε την συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του.

Τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, έδωσε και ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του λίγη ώρα μετά τη λήξη του «μικρού» τελικού με την Ιταλία.

«Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αποτελεί τεράστια επιτυχία των διεθνών μας και των προπονητών τους. Σε δύσκολους πραγματικά καιρούς για την χώρα, με τα κονδύλια προς τον ελληνικό αθλητισμό να είναι κατά πολύ περιορισμένα, και με τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις να έχουν διογκωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε στην πραγματικότητα έναν άθλο, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ελληνικό πόλο έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση καταφέρνει να διακρίνεται, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών. Από την πλευρά της η Πολιτεία θα ακούσει τα προβλήματα αυτών των παιδιών και να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο κ.Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα δεχθεί στο γραφείο του τα μέλη της εθνικής, σε ραντεβού που θα οριστεί μόλις η ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή