Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων

Οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στον χώρο φιλοξενίας των προσφύγων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή του Ελαιώνα, εκεί όπου θα μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες που διαμένουν στο Πεδίον του Άρεως.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαμόρφωση του χώρου φιλοξενίας.

Η διάθεση έγινε από τον Δήμο Αθηναίων, που λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών της και στο πλαίσιο της ευθύνης απέναντι στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

Από την περασμένη Δευτέρα, το δυναμικό της διεύθυνσης Καθαριότητας κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση του χώρου, απομακρύνοντας μπάζα και σκουπίδια, καθώς και σε καθαρισμό της οδού Πολυκάρπου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση στην οποία παρατίθενται οι ενέργειες που έγιναν για τη διαμόρφωση του χώρου στον Ελαιώνα:

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά χόρτα), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο. 

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο.  

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

Αμεσα η μεταφορά των προσφύγων

Όπως ισχυρίστηκε σε χθεσινές του δηλώσεις ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Αγγελόπουλος, έχουν τοποθετηθεί 50 κοντέινερς, στα οποία υπάρχει νερό, ρεύμα και αποχέτευση. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα και τοποθετηθούν κλιματιστικά, θα ξεκινήσει και η μεταφορά των μεταναστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή