Κουρουμπλής: Επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ζητούν οι δανειστές

Κουρουμπλής: Επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ζητούν οι δανειστές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (Mega).

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την προθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ και επισημαίνοντας ότι εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχολίασε, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. «Η διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε "ισοδύναμα" 140εκατ.Euro ευρώ για το 5Euro που φέρνει ετησίως 19εκατ.Euro» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. «Κατήργησε το 5Euro στα Ν/Σ, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε τον νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή