Πρωτοβουλία κατά Κωνσταντοπούλου

Πρωτοβουλία κατά Κωνσταντοπούλου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν μέσω αντεγκλήσεων γύρω από τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, όπου για άλλη μία φορά πρωταγωνίστησε η πρόεδρος της Βουλής, το Ποτάμι ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Στο σχετικό κείμενο που δόθηκε στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, που καλούνται να το συνυπογράψουν, αναφέρεται ότι «η σημερινή πρόεδρος της Βουλής, αν και εκλεγμένη με πρωτοφανή πλειοψηφία και με τη θετική ψήφο των πλειόνων εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπονομεύει σταθερά, εδώ και έξι μήνες, με τη συμπεριφορά και τη δράση της τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «ο προεδρικός βίος της κ. Κωνσταντοπούλου βρίθει εκδηλώσεων αυταρχικής συμπεριφοράς, προσβλητικών σχολίων προς συναδέλφους βουλευτές και τραγελαφικών επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την ίδια», καθώς και ότι «η κ. Κωνσταντοπούλου, αντί να διευθύνει τις συζητήσεις της Ολομέλειας, καταχράται τις εξουσίες που τις δίνει ο κανονισμός της Βουλής».

Το Ποτάμι έχει αναδείξει σε κεντρικό ζήτημα, που δεν αφορά απλώς τη λειτουργία της Βουλής, αλλά τη θεσμική και δημοκρατική ισορροπία, τη συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμά ότι η απομάκρυνση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από το αξίωμά της –ανεξαρτήτως των όποιων πολιτικών εξελίξεων δρομολογηθούν– αποτελεί προτεραιότητα ύψιστης σημασίας, γι’ αυτό και ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος της προέδρου της Βουλής.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως συμμάχους του κ. Σόιμπλε που δεν θέλουν να πάρει η Ελλάδα τα 25 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο αγορητής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης έκανε λόγο για εθνικολαϊκιστικό παροξυσμό που κατέχει πολύ μεγάλα κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο το Ποτάμι αντιπαραθέτει τη συνέπεια και, παρότι, όπως είπε, πρόκειται για μια συμφωνία δύσκολη και δυσβάσταχτη, το Ποτάμι θα την υπερψηφίσει ώστε να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη και στο κέντρο της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή