Οι πρώτες μουσικές «Μεταμορφώσεις» του Μολύβου

Οι πρώτες μουσικές «Μεταμορφώσεις» του Μολύβου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Μολύβου, με θέμα τις «Μεταμορφώσεις», το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει το όμορφο χωριό της Λέσβου σε τόπο συνάντησης καταξιωμένων ερμηνευτών κλασικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Καρπός της συνεργασίας των Ελληνογερμανίδων πιανιστών, Δανάης και Κυβέλης Ντέρκεν, και του νεαρού επιχειρηματία Δημήτρη Τρύφων, με καταγωγή από το νησί και οι τρεις, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Αυγούστου στο Κάστρο και στο Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης, με τη συμμετοχή 21 καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, o Γερμανός κλαρινετίστας Σεμπάστιαν Μαντς, η Αμερικανίδα βιολονίστρια Κάρολαϊν Γκούλντινγκ, ο Βρετανός διευθυντής ορχήστρας Τζουλζ Γκέηλ, η Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, η Γαλλίδα σολίστ του όμποε Σελίν Μουανέ και ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τη Σουίτα Τάνγκο του Αστορ Πιατσόλα σε δική του διασκευή.

Η συναυλία της Τετάρτης σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής», με έργα Μπραμς, Σοστακόβιτς, Μότσαρτ κ.ά. Η πρώτη, απογευματινή συναυλία της Πέμπτης απευθύνεται στο νεότερο κοινό του νησιού, και η είσοδος στο Κάστρο του Μολύβου θα είναι ελεύθερη, ενώ η δεύτερη εστιάζει στην «εμπνευσμένη γενιά» των Στράους, Σούμαν και Μπετόβεν. Την Παρασκευή, η μουσική ξεκινά από τις 12 το μεσημέρι στο Συνεδριακό Κέντρο, με ένα αφιέρωμα στην έννοια της μεταμόρφωσης. Θα ακουστούν οι «Εξι μεταμορφώσεις» του Μπέντζαμιν Μπρίτεν, εμπνευσμένες από το ποίημα του Οβιδίου, το «Μικρό Κουαρτέτο» του Ζαν Φρανσέ σε μεταγραφή Σεμπάστιαν Μαντς και οι «Μεταμορφώσεις» του Στράους σε διασκευή του Ρούντολφ Λέοπολντ. Το πρόγραμμα της καταληκτήριας εκδήλωσης, το ίδιο βράδυ στο Κάστρο, περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Σμέτανα και την Τέταρτη Συμφωνία του Μάλερ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, δρώμενα-εκπλήξεις θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του οικισμού.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.molyvosfestival.com. Προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή