Εικοσιτέσσερις νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Εικοσιτέσσερις νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα φορτηγά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βαγδάτη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 24 τουλάχιστον ανθρώπων, σύμφωνα με το Reuters.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου που επικαλείται αστυνομικές και ιατρικές πηγές, αναφέρει ότι έντεκα από τα θύματα σκοτώθηκαν στην περιοχή Χαμπίγια, εκεί όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαν χάσει την ζωή τους ακόμα 70 άνθρωποι από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού. 

«Στη σιιτική συνοικία Χαμπιμπίγια, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη κοντά σε υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτων» αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

«Σύμφωνα με την έρευνα, που βασίστηκε στο υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ένας άνδρας στάθμευσε ένα λευκό αυτοκίνητο και κρύφτηκε σε ένα περίπτερο που προσφερόταν τσάι λίγο πιο πέρα. Πέντε λεπτά αργότερα το όχημα εξερράγη» δήλωσε ο αστυνομικός Μουρτάτα Αμπίντ Άλι στο σημείο της επίθεσης, στην οποία τραυματίστηκαν επίσης 35 άνθρωποι.

Η συνοικία Χαμπιμπίγια βρίσκεται κοντά στο Σαντρ Σίτι, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό την Πέμπτη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν σε μία βομβιστική επίθεση εναντίον συνεργείων αυτοκινήτων στο Τάτζι στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης.

Οι εκρήξεις που συντάραξαν πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και αγορές στο Τζισρ Ντιγιάλα, το Μανταέν και το Ισκάν στοίχισαν την ζωή σε 7 ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή