Σενάρια αποσταθεροποίησης της Ιταλίας από την τρομοκρατία

Σενάρια αποσταθεροποίησης της Ιταλίας από την τρομοκρατία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της τρομοκρατίας αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του προς την ετήσια συνάντηση της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione (Κοινωνία και Απελευθέρωση) η οποία πραγματοποιείται στο Ρίμινι και φέτος είναι αφιερωμένη στο διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

«Η τρομοκρατία, η οποία τροφοδοτείται και από φανατικές παραποιήσεις της πίστης στον Θεό, προσπαθεί να εισάγει στην Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, τους παθογόνους οργανισμούς του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», γράφει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ματαρέλα, «από την ικανότητα να προαχθεί ο διάλογος, η αμοιβαία κατανόηση, η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών, θα εξαρτηθεί η ειρήνη σε όλο τον κόσμο» και για τον λόγο αυτό «στην Ευρώπη μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος ανάμεσα στις μονοθεϊστικές θρησκείες, ήδη μέσα στις κοινωνίες μας, οι οποίες έχουν γίνει πλουραλιστικές, με πολλές εθνότητες».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρόεδρος καταλήγει τονίζοντας: «η ανθρωπιά που θα δείξουμε στην υποδοχή των απελπισμένων προσφύγων, η ευφυής αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, η αποφασιστικότητα με την οποία θα καταπολεμήσουμε τους παράνομους διακινητές προσφύγων, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποδείξουμε στον κόσμο την ποιότητα της ζωής σε μια δημοκρατία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή