Φλαμπουράρης: Έχουμε διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες

Φλαμπουράρης: Έχουμε διασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τους πρόσφυγες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κυβέρνηση έχει σχεδιάσει τη μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με τρόπο που να διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτηρίζει αναληθή δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο και τονίζει ότι αυτά δύσκολα διακρίνονται από τη λασπολογία. Με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ειδικότερα:

«Η μεταφορά των προσφύγων από τα ακριτικά νησιά στην ενδοχώρα με πλοίο που ναύλωσε η ελληνική κυβέρνηση έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι πρόσφυγες να ταξιδέψουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και το κόστος να παραμείνει εντός των εξαιρετικά στενών δημοσιονομικών ορίων του ελληνικού κράτους αυτή την περίοδο.

Ειδικότερα, θέλω να ενημερώσω τους πολίτες για τα ακόλουθα: Α) Η διατροφή και η διαμονή των προσφυγών στο πλοίο παρέχονται δωρεάν σε όλους και όλες τους πρόσφυγες, πράγμα που δεν ισχύει στα συμβατικά πλοία. Β) Υπάρχει εισιτήριο για τη μεταφορά τους με αντίτιμο ανάλογο με αυτό που ισχύει στα συμβατικά πλοία της γραμμής. Το εισιτήριο για τα παιδιά είναι το μισό. Γ) Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες, οι οποίες τηρούνται κατά γράμμα ώστε να υπάρχει ιδιαίτερη ανοχή για τους πρόσφυγες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αντίτιμο του εισιτηρίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή