ΑΝΕΛ: Εγγυητές ξανά με «κόκκινες γραμμές»

ΑΝΕΛ: Εγγυητές ξανά με «κόκκινες γραμμές»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση», με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή εκλογών, στην οποία υπογραμμίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί.

Παράλληλα, καθίσταται σαφές ότι oι Ανεξάρτητοι Ελληνες ευθυγραμμίζονται με την προσέγγιση του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και συμφώνησαν να προχωρήσουν κατευθείαν σε εκλογές με τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ότι το κόμμα του ζητεί την άμεση διεξαγωγή των εκλογών υπό υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεν θα συμμετάσχει σε διάλογο για τον σχηματισμό άλλου τύπου συμμαχικής, διακομματικής ή οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη, την οποία επισκέφθηκε χθες, στο πλαίσιο της διαχείρισης του προβλήματος του κύματος μεταναστών, ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα πάρουν μέρος στις εκλογές αυτόνομα, «δεσμευόμενοι, όμως, προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούν σε κυβερνητικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα».

Η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα κινηθεί σε μια λεπτή ισορροπία αποβλέποντας πρωτίστως στη διασφάλιση της εισόδου στη Βουλή και ταυτόχρονα στην αποτροπή της απώλειας αντιμνημονιακών ψηφοφόρων τη στιγμή που το κόμμα δεσμεύεται να συνεχίσει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και, άρα, να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και να εργαστεί για την εφαρμογή του μνημονίου.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Κανάλι 1, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, πήρε αποστάσεις από τις φήμες περί ένταξης του ιδίου και άλλων στελεχών των ΑΝΕΛ στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, και ανέφερε πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν έχουν συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ κοινή κάθοδο σε ενιαίες λίστες, προσθέτοντας ότι προετοιμάζονται για να κατέβουν αυτόνομα στις εκλογές.

Τέλος, εκτίμησε πως «ο κόσμος επικροτεί και θα μας επιβραβεύσει για τη συνεπή συμπεριφορά μας, για την ανυποχώρητη και ομοιογενή συμπεριφορά των 13 βουλευτών μας και όλων των στελεχών, στο να στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του αρχηγού μας Πάνου Καμμένου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή