Λαφαζάνης: Παρά τις διαφορές, ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων με Μεϊμαράκη

Λαφαζάνης: Παρά τις διαφορές, ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων με Μεϊμαράκη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «αυγουστιάτικες εκλογές – εξπρές» αποτελούν μία βαθιά αντιδημοκρατική διαδικασία, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής που έχει πάρει ο πρόεδρος της ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Παρά τις χαώδεις διαφορές μας, με τον κ. Μεϊμαράκη είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λαϊκής Ενότητας». Μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι όσοι κάνουν εκλογές εντός Αυγούστου, φοβούνται τον λαό και προσπαθούν να του υφαρπάξουν την ψήφο, ενώ κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας με όσους ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη σκληρή λιτότητα, τη φτώχεια, την ανεργία και την εθνική υποτέλεια».

Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» διευκρίνισε τέλος, ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρον τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιδιώξει συνάντηση με όλους του πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «πολύ Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».

Προηγήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε ότι «με ευθύνη του Αλ. Τσίπρα αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει νέα κυβέρνηση».

Θα εξαντλήσουμε τα συνταγματικά περιθώρια με στόχο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, τόνισε το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, ερωτηθείς για τις επαφές που έχει ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

Νωρίτερα, σήμερα συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντικείμενο της συζήτησης των κυρίων Σαμαρά και Μεϊμαράκη οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται ενόψει εκλογών καθώς και οι επερχόμενες κινήσεις του κόμματος.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή